Implanturi Dentare

  • Before-Implantologie
    After-Implantologie
    Înainte Implantologie După
Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este, practic, un mic șurub de titan care înlocuieste rădăcina dentară. Intervenția chirurgicală realizată în cabinetul stomatologic prespune inserarea implanturilor dentare în osul maxilar superior sau inferior, operație complet nedureroasă.

Materialul din care sunt realizate implanturile dentare – titanul – are proprietatea de biocompatibilitate, adică, prin interacțiunea acestuia cu organismul, probabilitatea reacțiilor adverse este redusă

Cine sunt candidații la implanturi dentare?

Implanturile sunt recomandate pentru pacienții de toate vârstele cărora le lipsesc dinți. Oricine este suficient de sănătos pentru o mică intervenție chirurgicală în cavitatea bucală poate apela la tratamentul prin implant dentar. O stare de sănatate generală bună și o calitate corespunazatoare a masei osoase pe zona în care urmează să se insereze implanturile sunt condiții necesare pentru reabilitarea zonelor edentate. Medicul implantolog, în urma realizării tuturor investigațiilor (clinice și paraclinice) propune pacientului tratamentul optim pentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung.

Cât costă un implant dentar?

Echipa de medici stomatologi a clinicii noastre a selectat cele mai bune implanturi existente la ora actuală în lume, dorind să pună la dispoziția pacienților săi un raport calitate / preț, pentru implantul dentar, adaptat nevoilor specifice ale fiecarui pacient.

Ce materiale utilizăm

Implant Straumann

Implant Straumann

Implantul dentar Straumann, produs de Straumann Group Elvetia

Reprezintă, la momentul de față, cel mai performant sistem de implanturi existent pe piață. Compania Straumann Group este lider de piață în domeniul implanturilor și a restaurărilor dentare, asigurând, pentru sistemul său de implante, cea mai mare predictabilitate în timp, fapt dovedit de cel mai complex sisem studii și cercetări existent în domeniul implantologiei dentare.

Implant Zimmer

Implant Zimmer

Implantul dentar Zimmer, produs de Zimmer Dental USA

Compania Zimmer Dental oferă cea mai complexă linie de produse din sfera reconstrucției și regenerării  dentare. Sistemele de implanturi Zimmer Dental se caracterizează prin inovație, calitate excepțională și simplitate.

Implant AlphaBio

Implant AlphaBio

Implantul dentar AlphaBio, produs de Nobel Biocare USA.

Prezentă de 20 de ani in domeniu, compania Alpha Bio și-a concentrat eforturile în dezvoltarea unor sisteme de implanturi care să întrunească cele mai înalte standarde.

Procedura chirurgicală de inserare a implanturilor dentare

Astăzi, majoritatea procedurilor chirurgicale dentare realizate în cabinetul stomatologic pentru inserarea implanturilor dentare permit pacienților să se întoarcă acasă în aceeași zi.

Diagnosticarea problemelor stomatologice ce necesită tratamente de natură chirurgicală se face printr-o evaluare complexă, constând în examen clinic și radiologic. Pentru a crea premisele unui diagnostic corect și a unui tratament cu prognostic cât mai mare pe termen lung, medicul chirurg va recomanda pacientului realizarea unor investigații radiologice, în funcție de natura afecțiunii dentare:

oferă imaginea întregii danturi și a maxilarului pe un singur film

evidențiază dintele în întregime, cuprinzând coroana, rădăcina și osul în care aceasta este ancorată

un set de radiografii realizate pe grupe de dinți, cu scopul de-a evalua starea dento-parodontală a pacientului

pentru evidențierea cantității și calității masei osoase în vederea inserării de implanturi dentare și pentru evidențierea eventualelor afecțiuni sinusale (în cazul intervențiilor de ridicare de sinus – sinus lift surgery)

După operația chirurgicală se așteaptă câteva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste și osteoblaste) să creeze un țesut osos nou în jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei ușor acceptată de organism. În felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroană ceramică (coroană de porțelan), punte fixă sau proteză mobilizabilă.

Perioada de vindecare după operația de inserare a implanturilor dentare durează între 4 și 6 luni de zile, timp în care, în funcție de situația clinică, pacientul va beneficia de o lucrare protetică provizorie care să asigure funcționalitatea și estetica până la momentul în care lucrarea definitivă va putea fi realizată.

Mulți pacienți aflați în tratament în cabinetul stomatologic nu agreează ideea de a li se slefui dinții vecini edentației (procedură obligatorie în cazul realizării punților dentare pe dinți stâlpi naturali), în aceste cazuri putându-se recurge la PROTETICĂ PE IMPLANTURI DENTARE. Aceasta cuprinde, pe scurt:

  • implantul dentar (partea care se inseră în os)
  • bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetică)
  • coroana ceramică pe implant (restaurarea protetică finală)

Recomandări pentru purtătorii de implanturi dentare

Este bine de precizat că după operație pacienții trebuie să respecte o igienă locală foarte bună, deoarece în lipsa acesteia apar inflamații gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizării controalelor periodice la fiecare trei luni de zile la cabinetele stomatologice la care pacientul a început tratamentul de reabilitare orală.

Concluzii

Implantul dentar reprezintă una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducând soluții revoluționare și speranța pacienților edentați (cu dinți lipsă), în anumite cazuri schimbând practic viețile oamenilor. Inserate pe locul fostelor rădăcini, implanturile dentare constituie baza noilor dinți, care vor avea rol funcțional și o estetică asemenea dinților naturali.

Pacienții protezați prin implanturi recâștigă abilitatea de a mânca aproape orice și zâmbesc cu încredere, știind că noii lor dinți arată impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se păstrează integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducând inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinți.

Implanturile dentare reprezintă, la ora actuală, singura posibilitate de a înlocui dinții lipsă prin protezare fixă (diferită de protezele mobile, care trebuiesc îndepărtate din gură pentru igienă), rezultând o dentiție foarte apropiată de dinții naturali.

Implanturile dentare vă îmbunătățesc calitatea vieții, fiind construite astfel încât să ofere o senzație de naturalețe. Persoanele care au pierdut dinți iși recapătă abilitatea de a mânca practic orice, de a vorbi și de a râde “cu gura până la urechi”. Din ce în ce mai mulți pacienți preferă metoda de tratament prin implant dentar în defavoarea protezelor sau punților.