Inhalosedare

Tratament stomatologic fara durere

Inhalosedare

Tehnica de inhaloseare cu protoxid de azot (sedare conștientă)

Sedarea conștientă prin tehnica de inhaloseare este un tratament pe care îl administrează medicul pacientului pentru a se simți mai bine și relaxat. Administrând pacientului un amestec de oxigen și proxid de azot medicul stomatolog reușește să anuleze complet starea de ANXIETATE și FRICĂ pe care le acuză pacienții care se tem de tratamentul stomatologic.

Folosirea acestei tehnici de sedare conștientă este utilă în primul rând pacienților, dar și medicului, acesta din urmă reușind să coopereze mult mai bine cu pacienții (copii sau adulți), obținând astfel rezultate mult mai bune ale tratamentului stomatologic, într-un timp optim.

Rezultatele sunt remarcabile, pacienții depășind starea de teama față de orice procedura stomatologică, reușind astfel să iși finalizeze cu succes tratamentele agreate cu medicul stomatolog. Pacienții care au dezvoltat adevarate fobii față de cabinetul stomatologic au reușit prin folosirea sedării conștiente prin inhalosedare să depășească blocajele care i-au ținut departe de medicul stomatolog perioade îndelungate de timp.

Folosirea tehnicii de inhalosedare prin administrarea amestecului de protoxid de azot și oxigen la copii reprezintă de asemenea un succes în depășirea stării de teama a acestora față de cabinetul stomatologic, și în același timp oferă premisele dezvoltării unei atitudini prietenoase a copilului față de medicul pedodont pe termen lung. Copiii se ridică de pe scaunul stomatologic cu zâmbetul pe buze, fără traume și dureri, dobândind astfel cel mai important ingredient pentru construirea unei relații cu medicul specialist în tratamente pentru copii  (medicul pedodont) pentru întreg parcursul vieții și anume încrederea.

Părinții reușesc astfel să revină cu copilul la cabinetul stomatologic pentru efectuarea controalor periodice sau pentru tratarea problemelor dentare fără efort, fiind privită de copil asemenea unei vizite la locul de joacă.

Clinica Activ Dent folosește cel mai performat sistem de inhalosedare în realizarea tratamentelor stomatologice fără durere, atât pentru pacienții copii, cât și pentru adulți.

Concluzii

Tehnica de inhalosedare este un tratament fără riscuri, efectele inhalării amestecului de gaz dispărând în câteva minute de la încetarea administrării acestuia. Inhalosedarea cu protoxid de azot  nu înlocuiește anestezia locală, ci precede acesteia, permitând medicului să efectueze procedurile terapeutice fără durere, într-o stare de relaxare și fără anxietate.