Măsuri de protecție SARS-COV2

Măsuri de protecție aplicabile după data de 15 Mai 2020 în contextul stării de alertă datorate pandemiei SARS-COV2

Vizieră

Halat impermeabil

Începând cu 15.05.2020 clinica Activ Dent și-a reluat activitatea, oferind pacienților servicii medicale complete, în parametrii stabiliți de Colegiul Medicilor Dentiști din România și Direcția de Sănătate Publică.

Echipa clinicii Activ Dent a depus în această perioadă eforturi susținute pentru a se alinia celor mai exigente standarde medicale internaționale, adaptate contextului epidemiologic actual, marcate de pandemia de SARS-COV-2.

Termomentru fără contact

Semimască de protecție

La Activ Dent

Măsurilor recomandate de autoritățile naționale în termeni de protocoale de lucru, echipamente de protecție pentru personalul clinicii și pentru pacienți, precum și operațiunilor de sterilizare și dezinfectare, clinica Activ Dent le-a adăugat și elemente suplimentare. Dorim ca pacienții noștri să se simtă în siguranță atunci când ne trec pragul. De aceea, am creat protocoale de tratament stricte, am adaptat și perfecționat măsurile de sterilizare și dezinfectare pentru a minimiza riscul contaminării cu virusul SARS-COV2 și am achiziționat echipamente  speciale anti-covid (EPP), care să asigure protecția pacienților precum și a medicilor și a asistentelor.

Ochelari de protecție

Mască FFP3 cu ochelari

Mască militară cu filtru

Enumerăm, mai jos, o parte dintre echipamentele de protecție personală (EPP) pentru medici și asistente, care se vor folosi începând cu data de 15 Mai 2020 în cadrul clinicii noastre:

1. Măști pentru protecția gurii și a nasului: de la măștile cu filtrare superioară (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) și până la măștile militare de gaze (medic și asistentă), care au fost concepute pentru a fi folosite inclusiv în timpul atacurilor biologice și chimice
2. Mănuși de unică folosință
3. Botoșei impermeabili anti-covid (medic și asistentă) pentru protecția piciorului
4. Halat de unică folosință (medic și asistentă)
5. Capelină impermeabilă (medic și asistentă)
5. Combinezon impermeabil (medic și asistentă)
6. Ochelari speciali pentru protecția ochilor (goggles)
7. Vizieră pentru protecția feței

Mască FFP 2 cu ochelari

Combinezon

Măsurilor de sterilizare clasice, pe care clinica Activ Dent le-a realizat cu strictețe înainte de apariția virusului SARS-COV2, le-au fost adăugate acum norme speciale anti-covid, pentru a combate riscul infectării cu noul coronavirus. Astfel, la sfârșitul fiecărei ședințe de tratament, asistentele asigură dezinfectarea aeromicrobioflorei și a suprafețelor, utilizând lampa UV. Lumina ultravioletelor asigură o sterilizare foarte eficientă a aerului și a suprafețelor din cabinet, suplimentar substanțelor biocide folosite pentru a dezinfecta în mod tradițional elementele cabinetului (suprafețele de lucru, elementelele unitului stomatologic, blatul de lucru, etc.).

Zilnic, procedăm la nebulizarea celor 3 cabinete stomatologice ale clinicii, pentru a asigura o sterilizare de mare eficiență a aerului din încăperile de lucru, precum și din spațiile comune. Nebulizarea este o operațiune costisitoare, care necesită costuri semnificative datorate achiziției aparaturii și substanțelor biocide, iar timpul alocat operațiunilor de nebulizare este unul semnificativ. Beneficiile în termeni de eficiență a sterilizării aerului din spațiile destinate tratamentului sunt majore, fără egal. Ne bucurăm că putem să creștem prin acțiunile noastre gradul de siguranță a tratamentului, deoarece asigurarea unui mediu corespunzător și sigur este importantă atât pentru pacienți, dar și pentru personalul medical, care trebuie să fie cât mai protejat de riscul unor potențiale contaminări.

Nebulizator

Lampă UV cu ozon

Experienței echipei medicale a clinicii Activ Dent și dăruirii pentru a realiza tratamente medicale impecabile li se adaugă, acum, mai mult ca oricând, și dorința de a oferi pacienților un act medical realizat în condiții care să asigure maxima siguranță și încredere!

Vă asigurăm, în continuare, de întreg suportul echipei noastre. Rămâneți sănătoși și vă așteptăm cu drag!– Echipa Activ Dent