Ortodonţie

Ortodonție

Adulți, adolescenți sau chiar copii pot beneficia acum de un tratament ortodontic cu aparate fixe aplicate pe fața internă a dinților, total „invizibile”. Un ochi neavizat nu le poate depista, astfel că puteți zâmbi cu încredere, știind că secretul este bine păstrat!

Incognito: Un zâmbet minunat cu aparate ortodontice invizibile

Aparatele ortodontice invizibile (INCOGNITO) sunt create printr-o tehnologie aparte, ce presupune scanarea și analiza computerizată a suprafețelor dentare în laboratorul din Germania – sistemul Incognito introdus de dr. Dirck Wiechmann fiind cea mai performantă tehnică linguală în momentul de față.

INCOGNITO

Tratamentele ortodontice linguale prin tehnica Incognito se adresează oricăror probleme de aliniere dentară (înghesuire), ocluzie (mușcătură) sau spațieri dentare (datorate pierderii dinților din diferite motive). Bracket-urile sunt fabricate din aur, individualizat pentru fiecare pacient.

Avantajul major este cel estetic, fiind “invizibile” – avantaj crucial pentru pacienții cu o viață socială și profesională activă. De asemenea , tehnica INCOGNITO este extrem de utilă la pacienții adulți cu ocluzie adâncă acoperită sau ocluzie inversă.

Un alt avantaj important este acela că suprafața linguală pe care se aplică bracket-urile este mai rezistentă la atacul carios, fiind permanent scăldată în salivă, astfel încât tehnica INCOGNITO este recomandată celor ce au demineralizări (pete albe) pe suprafața vestibulară.

Faza de acomodare a pacientului cu aparatul dentar lingual durează maxim 2 săptămâni, adaptarea fiind facilitată de designul plat, perfect adaptat la suprafața dinților.

Pentru aparatele ortodontice linguale costul este însă mai ridicat decât al aparatelor dentare clasice, existând și cazuri cu grad mare de dificultate a caror rezolvare presupune folosirea aparatelor fixe clasice (aplicate pe fața vestibulară).

Cum pot să beneficiez de un aparat dentar invizibil de tip INCOGNITO?

Primul pas pe care trebuie sa îl parcurgem pentru a beneficia de un zâmbet de invidiat prin purtarea unui aparat ortodontic lingual este vizita la medicul specialist orotodont. În cadrul unei consultații de specialitate medicul ortodont va discuta cu pacientul pentru a înțelege care sunt aspectele care îl nemulțumesc în ceea ce privește dantura sa și care ar fi rezultatul pe care și-l dorește pacientul. Aceste informații sunt analizate împreună cu radiografiile, fotografiile de diagnostic și modelele de studiu și constituie fundamentul pentru construirea planului de tratament.

Urmatoarea fază este aceea a realizării amprentelor de silicon și trimiterea acestora la laboratorul din Germania. Braketurile pentru apratul dentar INCOGNITO se vor realiza prin scanarea și analiza computerizată a suprafețelor dentare și vor fi livrate în conformatoare speciale; aplicarea acestora va fi pe fața linguală a dinților. Aparatul lingual este fix, adică nu se poate îndepărta din cavitatea bucală, decât la sfârșitul tratamentului.

Recomandarea noastră

Avantajul major al aparatului INCONGITO este acela că acest aparat dentar este practic “invizibil”, fiid recomandat pacienților cu o viață socială și profesională activă.