Profilaxie Dentară

Profilaxia Dentară

Profilaxia dentară are ca obiectiv atât prevenirea îmbolnăvirii dentare, cât și preântâmpinarea complicațiilor în cazul afecțiunilor deja existente. Profilaxia eficientă constă în controale periodice efectuate. cel puțin, o dată la 6 luni de zile, când este recomandată și igienizarea dentară, în felul acesta putându-se depista și o eventuală îmbolnăvire dentară sau parodontală.

Igienizarea realizată în cabinetul stomatologic presupune efectuarea procedurilor de detartaj cu ultrasunete, periaj profesional și aplicații cu fluor. Obținerea unei igienizări complete presupune realizarea corectă a procedurilor de menținere a igienei dentare și acasă. De aceea pacienții clinicii Activ Dent sunt îndrumați privind tehnicile de periaj corecte, folosirea periuțelor interdentare, a scobitorilor dentare și a aței dentare.

Profilaxia dentară constă în:

  • detartraj, periaj, tratament antiinflamator, fluorizare
  • detectarea plăcii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placă
  • sigilarea șanțurilor și a fosetelor

Recomandarea noastră

Pacientul nu poate observa singur, în timp util, dacă apare îmbolnăvirea dentară sau care este gravitatea afecțiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde și trata din timp diversele afecțiuni dentare și pentru a preveni apariția altora.